Velkommen! Menu

Vakuum vinkork

Vakuum vinkork

Tilgjengelighet: På lager

kr 80,00
ELLER
Detaljer
Spesifikasjoner
Produktomtaler

Detaljer

Med den patenterte vakuum vinkorken holder den åpnede flaskevinen seg frisk i lang tid uten å bli dårlig. Flasken gis et vakuum ved at luften suges ut, samtidig med at den forsegles ved at oksygenet stenges ute, og du unngår med det at vinen over tid oksideres og ødelegges ved at den tilføres luft og reagerer med oksygenet. Den forseglede flaskevinen holder seg garantert greit i 30 dager, og skal kunne holde seg i like lang tid som en åpnet kartongvin som vanligvis kan sies å ha en holdbarhet på 6-8 uker.

En åpnet flaskevin har vanligvis en holdbarhet på kun 2-3 dager dersom den settes i kjøleskapet med den vanlige korken på, og holdbarheten kan altså forlenges til minst 30 dager med bruk av vakuum vinkorken.

Når vin oksideres blir den brunere i fargen, den mister fruktigheten, og den ender opp med både å lukte og smake eddik. Hvor lenge vinen generelt sett holder seg bestemmes mer av syren enn av alkoholprosenten, og vin med mer syre holder seg vanligvis lenger enn vin med mindre syre. Noen viner holder seg uansett greit i en ukes tid, og kan tilmed bli bedre etter et par dager i kjøleskapet. Gammel vin er ufarlig og kan drikkes selv om lukten og smaken har endret seg noe, bakterier overleve ikke i den i og med alkoholen og syren, og den kan eventuelt brukes i saus i matlagingen. Med vakuum vinkorken unngås oksideringen, og du kan drikke den gode vinen i lang tid istedet for eventuelt å la den ende opp i sausen.

Denne vakuum vinkorken er inneholdende en innebygget stempelpumpe, og den er et alternativ til settet inneholdende 2 vakuum vinkorker og en pumpe. Vakuum mekanismen i vinkorkene er uansett den eksakt samme, med den eksakt samme holdbarheten på den forseglede flaskevinen.

Vakuum vinkorken er i svart ABS plast, hvorav food grade plast sikrer at plasten ikke er inneholdende skadelige kjemikalier, pakningen er i silica gel, den veier kun 15 gram og den passer på alle standard vinflasker med vanlig kork. Den plasseres enkelt på flasken ved å skyves ned i flaskehalsen. Luften suges deretter ut av flasken ved gjentatte ganger å pumpe på stempelet som finnes i toppen av korken, inntil vakuum oppnås i flasken, og flasken forsegles ved at oksygenet stenges ute. Dersom flasken eksempelvis er halvfull så vil stempelet måtte pumpes rundt 10-15 ganger for å gi vakuum i flasken, som ses med at stempelet blir stående lengst mulig ned i korken, og da gjerne med at toppen av stempelet blir stående rundt 1 millimeter over toppen av korken. For din del å huske når tid flaskevinen ble forseglet så kan stempelet dreies for å la markøren på stempelet plasseres overens med dagen i måneden som gis med tallrekken 1-31 på toppen av korken.

Den forseglede flaskevinen kan plasseres i romtemperatur, men unngå direkte sollys for ikke å la den varmes unødig, og plasser den gjerne også på et kjøligere sted enn i vanlig romtemperatur.

Den forseglede flaskevinen åpnes enkelt ved å trekke vakuum vinkorken opp fra flaskehalsen.

BEMERK:
Vakuum vinkorken passer ikke på vinflasker med skrukork.

Se brukermanualen.

Spesifikasjoner

Produktnummer VDL004
Garanti 5 år
Vekt (kg) 0.0150
Lengde (mm) 33
Bredde (mm) 33
Høyde (mm) 55

Produktomtaler

Det finnes ingen eksisterende produktomtaler

Du må være pålogget brukerkontoen for å registrere en produktomtale


Du må ha kjøpt produktet hos oss for å registrere en produktomtale