Velkommen! Menu

Vintermometer

Vintermometer

Tilgjengelighet: På lager

kr 120,00
ELLER
Detaljer
Spesifikasjoner
Produktomtaler

Detaljer

Med vårt digitale vintermometer sikres du at vinen gis den korrekte temperaturen som er avgjørende for en best mulig smak. Generelt sett skal rødvin og sterkvin ha en høyere temperatur enn musserende vin, hvitvin og rosévin, mens fyldig vin skal ha en høyere temperatur enn lett vin. Dersom vinen blir for kald så får den mindre aroma og smak, og dersom den blir for varm så blir den slapp og alkoholisk med mindre lukt og smak.

Vintermometeret er i svart ABS plast, LCD rammen er i rustfritt stål, og det passer for flasker med diameter 65-80 mm. Det plasseres enkelt på flasken, det slår seg på idet en tapp på baksiden av LCD rammen kommer i kontakt med flasken, og temperaturen gis på LCD skjermen. Dersom du i romtemperatur plasserer det på en kald flaske så kan det ta noen minutter før temperaturmålingen stabiliserer seg. For en best mulig temperaturmåling plasserer du det på flasken idet den settes i kjøleskapet, og lar det bli på flasken inntil den ønskede temperaturen nås. For et kjøleskap med normal temperatur på 4 ºC kan det generelt sies at en flaske vin med romtemperatur på 24 ºC må kjøles i rundt 30 minutter for å gis en temperatur på 18 ºC, og når den tas ut av kjøleskapet så vil det igjen gå rundt 30 minutter til den er tilbake til romtemperaturen på 24 ºC. Dersom du vil tilberede kun et glass vin så plasseres det enkelt på vinglasset.

Vintermometeret gis strøm fra et AG10 knappecellebatteri som medfølger, og det slås automatisk av når det tas av flasken.

Følgende serveringstemperaturer anbefales eksempelvis av Vinmonopolet:

  • Musserende vin 6-10 ºC
  • Tørr lett hvitvin 8-10 ºC
  • Kraftig hvitvin 10-12 ºC
  • Rosévin 8-10 ºC
  • Lett rødvin 12-14 ºC
  • Middels kraftig rødvin 14-16 ºC
  • Kraftig rødvin 16-18 ºC
  • Tørr sterkvin 14-16 ºC
  • Søt vin 10-12 ºC
  • Søt sterkvin 16-18 ºC

Romtemperaturen drar vanligvis temperaturen på vinen oppover, og da spesielt etter at den er kommet i glasset, og dersom du er i tvil om serveringstemperaturen så er det generelt sett bedre å la vinen serveres noe kaldere enn noe varmere.

Se brukermanualen.

Spesifikasjoner

Produktnummer VDL003
Garanti 5 år
Temperaturområde (°C) -19.9 - +70
Vekt (kg) 0.0220
Lengde (mm) 80
Bredde (mm) 80
Høyde (mm) 31
LCD 27x20 mm
Strøm 1 x AG10 (medfølger)

Produktomtaler

Det finnes ingen eksisterende produktomtaler

Du må være pålogget brukerkontoen for å registrere en produktomtale


Du må ha kjøpt produktet hos oss for å registrere en produktomtale